2017-04-10

Nápoly és a csodálatos dél-olasz vidék

Ma egy izgalmas helyre kalauzoljuk Önt.

Nápoly és a csodálatos dél-olasz vidék, számtalan  utazót, művészt ihletett meg a századok folyamán.
A valódi olasz mediterráneum, és annak fővárosa nem csak a pizza szülőhazája, hanem számos markáns kávémárka otthona is.
A déli pörkölési technikákat, főképpen az arab világ behatása alakította. A Velence vidékén kialakult elegáns kávézási szokások, igencsak különböznek a Nápoly és környékén bevett kultúrától. Erős, néha már túlzottan sötétre pirított, karakteres magasabb koffeintartalmú italok készülnek itt, és a kávé jelentése egybeforr az eszpresszóval.

 Két ház kínálatába pillantunk most be.

Az egyiket nem kell bemutatnunk Önnek, hiszen a Kimbo Olaszország No. 2-es kávéja, de nem túlzunk, ha azt mondjuk Ő a legolaszabb márka, hiszen kevés koffeinguru van a világon, akinek a név hallatán ne a félsziget jutna eszébe.

A másik, még hazánkban ismeretlen pörkölő a Caffé Moreno. Több mint egy fél század telt el azóta, hogy elkezdték munkájukat Nápoly egyik negyedében, amit a mai napig ott folytatnak. Közel 60 ország piacára szállítanak, mostantól hazánkat is beleértve. Ha Ön már keresztül szelte autóval dél-Itália lankáit, talán belefutott egy-egy benzinkúton, étteremben a „Caffé Moreno” cégérbe, ha nem sebaj, néhány kattintás és otthonába varázsoljuk az olasz mediterránvilág izzó lávacseppjeit!

 

KAVE-DISZKONT.HU | Kávé webshop & webáruház | © 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram