MIZARU

Kézműves kávék a Mizaru-tól.

A MI SZTORINK

Mizaru a bölcs majom neve, aki nem látja maga körül a rosszat. Ez az a pozitív szemlélet, ami végig kísér bennünket a mindennapi életben és a munkafolyamatok során is.

Hozzáállásunk és elhivatottságunk megmutatkozik mind a megbízható, konstans minőségű nyerskávék beszerzése, mind a receptúrák kidolgozása folyamán. Kávécsaládunk megalkotása során, célunkként az állandó kiváló minőséget tűztük ki, és erre minden körülmények között, kompromisszumot nem ismerve törekszünk.

A kávék közös nevezője, a gondosan válogatott kávészemek, francia pörkölési eljárás, továbbá a karakteres, enyhén testes ízjegyek. Komplexitásuk miatt egyaránt ajánljuk a klasszikus kávék szerelmeseinek és az új hullámos specialty kávék lelkes fogyasztói számára is.

Alapvetően a HoReCa piacra pozicionáltuk be magunk, ám a kialakult világgazdasági helyzetre tekintettel, nyitottunk a kiskereskedelem irányába is.

Jellemzően honnan szerzik be a kávét? 

Két kontinens kávéit használjuk: Dél-Amerika és Afrika

 Itthon, vagy külföldön pörkölnek-pörköltetnek?

Hazai kávémanufaktúra vagyunk. Minden munkafolyamat a saját kezünk munkája.

 

Mióta foglalkoznak a kávéval?

A Mizaru brand bő 1 évvel ezelőtt jelent meg a piacon. Viszont az alkotói gárda hosszú évek óta a kávé készítés/értékesítés területén munkálkodik.

Milyen stílusú pörkölést részesítenek előnyben?

Jellemzően a francia pörkölés a preferált nálunk, ám nem zárkózunk el sem az olaszos sem a specialty vonaltól. Sok kávépörkölő elköveti azt a hibát, hogy a népnevelés oltárán feláldozza az értékesítést. Mi nem akarunk ráerőszakolni senkire semmit. Pusztán jó kávékat szeretnénk készíteni, amire van igény.

Milyen típusú elkészítést ajánlanak a kávéikhoz?

A Blend-ek elsősorban a HoReCa piacra lettek megalkotva, így nekik minden módozat jól áll. A Farm Selection termékcsalád tagjai elsősorban ristretto és presso kávé formájában működnek. Míg az ízesített vonalunk, gyakorlatilag olyan, mint egy desszert különlegesség. Tej és egy kevés cukor/méz és garantáltan maradandó ízélményt nyújt.

Milyen elismerésekben részesültek eddig?

A 20-as év a fennmaradásról és a túlélésről szólt. 21-ben, már látjuk a fényt az alagút végén és mindamellett, hogy mi, szellemiségünkhöz hűen, mindig előre menekültünk, és terméket fejlesztettünk, középhosszú távon terveink között szerepel, hogy megmérettessük, mind a brand-et, mind a kávékat hazai és nemzetközi színtéren is.

KÖVESSE A KÁVÉ-DISZKONTOT

és ismerjen meg számos kávé manufaktúrát, hogy a kávézás élmény legyen.

Az americano

Az americano

Az americano II. világháború alatt Európában állomásozó amerikai katonák nehezen tudták elfogadni az öreg kontinens kávézási szokásait. Az eszpresszó, és az eszpresszó típusú kávék túl erősek voltak számukra, így leleményesen forró vízzel hígították a helyiek által...

Don Carlos – szubjektív kávé teszt

Don Carlos – szubjektív kávé teszt

Don Carlos Mai Kávé Kurirban igyekszünk átfogó képet adni, a Schio-ban 1927 óta pörkölő Carraro műhely Don Carlos nevű kávéjáról. Mint azt már többször hangsúlyoztuk, ismertetőnk mellőzi a hangzatos szakzsargont, átlagos kávéfogyasztóknak, közérthető szempontok...

Nápoly és a csodálatos dél-olasz vidék

Nápoly és a csodálatos dél-olasz vidék

Ma egy izgalmas helyre kalauzoljuk Önt. Nápoly és a csodálatos dél-olasz vidék, számtalan  utazót, művészt ihletett meg a századok folyamán. A valódi olasz mediterráneum, és annak fővárosa nem csak a pizza szülőhazája, hanem számos markáns kávémárka otthona is. A déli...

Share This