EXtra COFFEE

Kézműves kávék az Extra Coffee manufaktúrától.

A MI SZTORINK

Hivatásos zenészekként, kávéőrültekként, mániákus koffeinistákként koncertturnéink alkalmával végigkóstoltuk a Nagyvilágot. Kerestük az erős, intenzív, testes kávét, amire rámondhatjuk, igen ez az, ezt kerestük! Volt sok kávé közeli élményünk, de az igazit most tudtuk csak megkapni.

A saját kávénk, az Extra Coffee lett a mi méregerős Feketénk. A világ legerősebb kávéfajtáiból válogattunk, olasz, spanyol pörkölőmanufaktúrákban kísérleteztünk. A végeredmény elégedettség, büszkeség és öröm.

Nekünk a kávé több, mint egy ital. Minden termékünk kiváló minőségű kávészemekből és egyedi pörköléssel készült, a legelhivatottabb olasz mesterek gondos munkájának felügyelete alatt.

Célunk, hogy az EXTRA koffein és energia szerelmesei kedvükre válogathassanak kávékülönlegességeink között.

Ha megkóstolod, te sem leszel többé ugyanaz. Szeresd, élvezd te is!

Jellemzően honnan szerzik be a kávét? 

Max Power kávénk prémium minőségű guatemala-i és mexico-i 100 %-os robuszta kávékeverék. Vintage Italian Espresso kávénk prémium minőségű brazilia-i arabica (20%), valamint vietnam-i és uganda-i robuszta (80%) kávéból készül.

 Itthon, vagy külföldön pörkölnek-pörköltetnek?

Mindkét kávénkat Olaszországban pörköltetjük, több évtizedes szakmai háttérrel rendelkező mesterek ellenőrzáse alatt.

 

Mióta foglalkoznak a kávéval?

Jelenlegi vállalkozásunkat közel egy éve építjük, mellyel régi álmunkat valósítjuk meg, hiszen a kávé iránti elköteleződésünk hosszú évekre nyúlik vissza akár a vendéglátás, akár a felhasználói élmény tekintetében.

Milyen stílusú pörkölést részesítenek előnyben?

Kávéink jelenleg közepes pörköléssel készülnek. Mestereink a kávépörkölés során a kávébabot 200-220 ° C hőmérsékletre hevítik. A pörkölés kb 15-20 percig tart, a kávé típusától és a kívánt íztől függően. Minél tovább pörköljük a kávébabot, az íze annál füstösebb keserűbb, markánsabb lesz, azonban a koffein egyre inkább elszáll belőle. Így igyekeztünk megtalálni a megfelelő egyensúlyt a pörkölés során, hogy megtartva a testes, kiegyensúlyozott ízvilágot, EXTRA erős és magas koffeintartalmú kávét kapjunk.

Milyen típusú elkészítést ajánlanak a kávéikhoz

Kávéink szemes, őrölt és kapszulás formában is kaphatóak. Őrölt kávéink presszógéphez és “kotyogós” mokka kávéfőzőhöz lettek optimalizálva. Szemes kávéink durvább őrlés esetén nagyszerűek French Press, Aeropress, vagy csepegtetős kávéfőzéshez is. Kapszuláink Nespresso kompatibilisek.

KÖVESSE A KÁVÉ-DISZKONTOT

és ismerjen meg számos kávé manufaktúrát, hogy a kávézás élmény legyen.

Az americano

Az americano

Az americano II. világháború alatt Európában állomásozó amerikai katonák nehezen tudták elfogadni az öreg kontinens kávézási szokásait. Az eszpresszó, és az eszpresszó típusú kávék túl erősek voltak számukra, így leleményesen forró vízzel hígították a helyiek által...

Don Carlos – szubjektív kávé teszt

Don Carlos – szubjektív kávé teszt

Don Carlos Mai Kávé Kurirban igyekszünk átfogó képet adni, a Schio-ban 1927 óta pörkölő Carraro műhely Don Carlos nevű kávéjáról. Mint azt már többször hangsúlyoztuk, ismertetőnk mellőzi a hangzatos szakzsargont, átlagos kávéfogyasztóknak, közérthető szempontok...

Nápoly és a csodálatos dél-olasz vidék

Nápoly és a csodálatos dél-olasz vidék

Ma egy izgalmas helyre kalauzoljuk Önt. Nápoly és a csodálatos dél-olasz vidék, számtalan  utazót, művészt ihletett meg a századok folyamán. A valódi olasz mediterráneum, és annak fővárosa nem csak a pizza szülőhazája, hanem számos markáns kávémárka otthona is. A déli...

Share This