2016-10-16

Gimoka Miscela Bar - szubjektív termékismertető

Gimoka Miscela Bar - szubjektív termékismertető

gimoka-miscela-bar-szemes-3kg-kavediszkontAmikor elsőnek vettük kézbe a Gimoka 3 kg-os szuper XXL kiszerelésű kávéját, munkatársaink képzelete rögtön szárnyra kapott. Volt aki cukinak, más rondának nevezte, de a legjobban a kutyakajás zsákhoz tett hasonlóság tetszett.

Jelenleg a magyar piacon kevés variánsa található meg a 3 kg-os szemes kávé kiszerelésnek. Viszonylag könnyen hozzáférhető, a Bravos és a Rioba egy-egy típusa, de ezek ára - főleg kilónkénti ára - sajnos magas, nem ad semmiféle mennyiségi kedvezményt. Nyilvánvaló viszont, hogy az efféle óriás BIG-BAG csomagolás egyetlen előnyét az ár kell, hogy jelentse, tehát a fogyasztók-viszonteladók kizárólag akkor látnak fantáziát, ebben az esetlenül nagy kiszerelésben, ha jelentős mennyiségű pénzt takaríthatnak meg.

A Gimoka zöld óriásával ez sikerülhet! Az 1400 forintos kilónkénti ár már kecsegtető. Ez hasonló minőségű versenytársaknál akár 1000 forint árelőnyt, de márkán belül is több száz forint megtakarítást jelent.

De nézzük mit kapunk ezért a pénzért. Az elnevezés "Miscela Bar" - szabad fordításban bár mix - ugye sejteti, hogy a gyártó főleg vendéglátós piacot céloz a termékkel. A csomagolás tartalmaz magyarnyelvű feliratokat is, tehát egyértelműen európai fogyasztókkal számolnak. Nincs rajta szelep, ami kissé visszatetsző, de egyébként pontosan ugyanaz a Gimoka csomagolás, mint a megszokott kilós variánsoké, csak sokkal nagyobban.

Kibontás után sem várható nagy meglepetés. Gyakorlatilag ugyanazzal az inhomogén szem, és színösszetételű kávéval találkozunk, mint a Gran Bar, Festa vagy Gala bármelyikénél. Hogy pontosan mi az összetétel, még hivatalos információnk nincs, de elsőre a Gran Bar, és a Festa közé lehetne sorolni - valahol találtunk egy 75 %-os jelzést, de mivel minden más cirill betűkkel volt, csak sejteni tudjuk, hogy a robusta arányát jelezte.

Schaerer Siena 2-es automata kávéfőzővel teszteltünk, szokásunkhoz híven. Lágy, mégis karakteres kávét kaptunk, kissé csokoládés utóízzel, hosszan, espressoban egyaránt. Az első kétharmadban csak krémet produkál, azután kezd valamennyi folyadékot csöpögtetni. Cappuccinot, és Latte macchiatot készítettünk belőle, és újfent azt mondhatom, hogy bőven hozta azt, amit a Gimokával szemben elvárunk.

Egy hetet adtunk a 3 kg kávénak felbontott állapotban, de ez sajnálatos módon kihúzódott 11 napra. Igazán észrevehető vátozást (gondosan visszazárt eredeti csomagolás mellett) csak a 9. nap után észleltünk, tehát nyugodtan állítható, hogy egy héten belül bátran fogyasztható.

Összegezve tehát a Gimoka Miscela Bar, egy pénztárca kímélő megoldás olyan helyekre, ahol egy héten belül elfogyasztanak 3 kg kávét, szeretik a márkát, és van helyük az irodában elpakolni, egy efféle óriást.

Próbálja ki Ön is!

KAVE-DISZKONT.HU | Kávé webshop & webáruház | © 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram