Bemutatkozik a BLUE BIRD CAFE
A MI SZTORINK
2013-ban egy két kilós pörkölőgéppel indult a vállalkozás története. A Coffee-Tech Engineering gyártó gépével most is találkozhatnak vendégeink a Rumbach utcai kávézónkban.
A ház keveréke, a Blue Cafe Blend hamar sokak kedvencévé vált, míg a guatemalai SO igazi közönségkedvenc lett.
A vállalkozás növekedésével 2015-ben új, 16 kg kapacitású pörkölő érkezett a Rumbach Sebestyén utcába. 12 fajta kávéból álló állandó kínálata mellett a kávézó-pörkölőben folyamatosan kerestük az újdonságokat is. Az elv mindig ugyan az maradt: a vendég-barista-pörkölő hármasa által közösen alakítjuk a kínálatunkat. Olyan minőségi sztenderdek szerint dolgozunk, amelyek a specialty kávékészítés elvárásai mellett a vendégek valódi visszajelzésein alapulnak.
-
Blue Bird Blue Cafe Blend 250 g szemes kávé
2900 Ft -
Blue Bird El Salvador Finca “El Cerro” Black Honey 250 g szemes kávé
3600 Ft -
Blue Bird Kenya AA 250 g szemes kávé
3500 Ft -
Blue Bird Guatemala SHB szemes kávé 250 g
2900 Ft -
Blue Bird Brasil Santos 250 g szemes kávé
2900 Ft -
Blue Bird Colombia Huila Supremo Timana szemes kávé 250 g
2900 Ft -
Blue Bird Columbia Decaf koffeinmentes szemes kávé 250 g
2900 Ft -
Blue Bird Ethiopia Sidamo Gr2 250 g szemes kávé
3200 Ft
2019-ben a pörkölő új helyre költözött. A budapesti főhadiszálláson immáron a lehető legjobb körülmények között állíthatjuk elő kávéjainkat. Leendő partnereink számára üzemlátogatást szervezünk, amely során
betekintést nyerhetnek a számunkra igazi szenvedéllyé vált pörkölési folyamatba.
Jelenlegi kínálatunkban megtalálhatóak sötét,
olaszos pörkölésű keverék kávék ugyan úgy, mint világos, filterpörkölésű afrikaiak.Szeretnénk, ha a szenvedélyünk és munkánk hozzájárulna a magyarországi kávékultúra fejlődéséhez, ezért ingyenes képzéseket is kínálunk
a helyi kávézók munkatársainak.
KÖVESSE A KÁVÉ-DISZKONTOT
és ismerjen meg számos kávé manufaktúrát, hogy a kávézás élmény legyen.
Az americano
Az americano II. világháború alatt Európában állomásozó amerikai katonák nehezen tudták elfogadni az öreg kontinens kávézási szokásait. Az eszpresszó, és az eszpresszó típusú kávék túl erősek voltak számukra, így leleményesen forró vízzel hígították a helyiek által...
Don Carlos – szubjektív kávé teszt
Don Carlos Mai Kávé Kurirban igyekszünk átfogó képet adni, a Schio-ban 1927 óta pörkölő Carraro műhely Don Carlos nevű kávéjáról. Mint azt már többször hangsúlyoztuk, ismertetőnk mellőzi a hangzatos szakzsargont, átlagos kávéfogyasztóknak, közérthető szempontok...
Nápoly és a csodálatos dél-olasz vidék
Ma egy izgalmas helyre kalauzoljuk Önt. Nápoly és a csodálatos dél-olasz vidék, számtalan utazót, művészt ihletett meg a századok folyamán. A valódi olasz mediterráneum, és annak fővárosa nem csak a pizza szülőhazája, hanem számos markáns kávémárka otthona...