Az americano
II. világháború alatt Európában állomásozó amerikai katonák nehezen tudták elfogadni az öreg kontinens kávézási szokásait. Az eszpresszó, és az eszpresszó típusú kávék túl erősek voltak számukra, így leleményesen forró vízzel hígították a helyiek által készített markáns feketét.
Ebből született az americano, ami erősségét tekintve nem több egy filterkávétól, ízében mégis az eszpresszóhoz közelít.
1. Főzzünk a felmelegített csészébe 2 adag (kb. 50-55 ml) eszpresszót!
2. Adjunk a csésze tartalmához kb. 1,5 – 2 dl forró vizet!
3, Egy kanál segítségével távolítsuk el a cremát a kész ital tetejéről!
A klasszikus americanohoz nem adnak tejet vagy tejszínt, csupán cukorral ízesítik, ennek ellenére a véleményünk az, hogy a kávét magunkért készítjük, így arra biztatjuk: Csak bátran ami jólesik!
Egészségére!
(Forrás: Anette Moldvaer Kávé Szenvedély)